Categorieën
beeldende kunst

Not the words of someone who kneels

Xaver Könneker is een beeldend kunstenaar, docent en onderzoeker die culturele theorie verweeft met de fotografische praktijk. Zijn werk reflecteert vaak op identiteit, structuren en het fotografische medium. Het citaat van Lucian Freud “Hoe langer je naar een object kijkt, hoe abstracter het wordt en, ironisch genoeg, hoe echter” heeft zijn denken en werken sterk beïnvloed. In nauw verband hiermee onderzoekt zijn werk de sociaal geconditioneerde manier van kijken, waarbij hij onderzoekt hoe onze sociale, professionele en politieke achtergronden niet alleen bepalen hoe we zien, maar ook wat we kunnen zien.

In het lopende project Not the words of someone who kneels probeert Xaver Könneker te worstelen met de fenomenen van sociale vervreemding en eenzame dood, waarbij hij onderzoekt hoe ‘My Way’ van Frank Sinatra, een hymne voor het compromisloze ‘ik’, het populairste begrafenislied in West-Europa werd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *