Categorieën
theater

Dramaturgie van de zintuigen

Interdisciplinair regisseur Anna Verkouteren Jansen doet technologisch onderzoek binnen het audiotheater. Met het doel een ‘dramaturgie van de zintuigen’ te ontwaren, duikt ze in 3D-geluidssoftware, hackt ze een massagestoel én opent ze een 0909-telefoonlijn. Haar werk gaat over de troostende kracht van onze verbeelding. Ze mengt theater- en filmcodes met installatiekunst- poëzie- en muziekcodes, met het doel de kijker een zo intiem en immersief mogelijke ervaring te geven. Inhoudelijk focust ze zich hierbij op de ‘dramaturgie van de zintuigen’, waarbij ze alle theatrale middelen in wil zetten als onderdeel van een partituur, zodat het publiek met het lichaam kan gaan kijken en de ratio kan loslaten. Ze zet technologie en vervreemdende elementen in, in de hoop het publiek een magisch moment buiten de realiteit te laten beleven, om specifieke emotie en vervreemding op te roepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *