Categorieën
Interdisciplinair

Shoulder to Shoulder

Shoulder to Shoulder is een bewegings- en geluidsperformance over de lichaamstaal in moderne werkomstandigheden. De performance onderzoekt de onwillekeurige acties van ons lichaam als taal en creëert via de performance als geheel een surrealistisch landschap en een herinterpretatie van de werkplek.”

Tijdens haar deelname aan de Wunderplatz X Skills residency, dook Ratri in een onderzoek naar verschillende fysiologische geluiden die intern (door ingewanden, tanden, organen, hypertensie, ademhaling) en extern (door vallen, friemelen, zwaaien, krabben) worden geproduceerd. De toestand waarin ze het lichaam observeerde was in de context van het burn-out syndroom: Een aandoening die veel mensen treft die werken in deze kapitalistisch gedreven maatschappij. De performance in WORM was de eerste uitkomst van het experiment dat Ratri en mede-performers presenteerden. In de performance worden de geluiden gechoreografeerd en begeleid door poëtische bewegingen en theatrale monologen. De visuele thema’s werpen een spookachtige schaduw op de acteurs in de werkruimte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *