Categorie├źn
beeldende kunst

Sculptuur en Fermentatie

Jonas Wijtenburg kreeg een ontwikkelbijdrage voor zijn project Sculptuur en Fermentatie. In 2021 kwam Jonas in contact met een natuurlijke wijnboer uit Frankrijk genaamd Laurent Saillard. Deze ontmoeting markeerde het begin van een bijzonder nieuw hoofdstuk in zijn kunstpraktijk. Tijdens een bezoek viel zijn oog op een amfoor van keramiek met een experimentele wijn en hij ontdekte dat er veel overeenkomsten zijn in de totstandkoming van sculptuur en natuurlijke wijn. Hij raakte geïntrigeerd door de combinatie van keramiek en wijnfermentatie en de manier waarop deze samenwerken en kreeg het idee om, in samenwerking met Laurent, een serie sculpturale wijnvaten van keramiek te maken. Een van de uitgangspunten van het project was om te kijken of sculpturale vormen van invloed kunnen zijn op de totstandkoming en smaak van wijn. Tegelijkertijd zocht Jonas naar een eigen manier om het fermentatie process mee te nemen in het ontwikkelen van zijn sculpturen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *