Categorieën
film

Scènes Met Mijn Vader

In Scenes Met Mijn Vader neemt filmmaker Biserka Šuran haar vader mee op een reis door het verleden waarin ze scènes uit hun geboorteland, voormalig Joegoslavië, laat herleven. Herinneringen worden weerspiegeld in filmische decors waarin ze een gesprek voeren over nationaliteit, identiteit, liefde, dromen en spijt. Liefdesbrieven, archiefmateriaal en anekdotes van familieleden geven het publiek inzicht in de beproevingen die de familie meemaakte toen ze hun geboorteland moesten verlaten. In deze symbolische roadtrip, probeert Biserka Šuran zich tot haar vaders ervaringen en onvermijdelijke keuzes te verhouden en geneest via deze weg op therapeutische wijze wonden uit het verleden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *