Categorieën
beeldende kunst

Reading your notes in the strata

Elena Giolo kreeg een bijdrage voor het ontwikkelen van nieuw werk tijdens haar deelname aan de residentie Pó de Vir a Ser in Portugal. De inhoud van het werk van Elena komt voort uit onderzoek naar mythen, wetenschap en antropologie. De kunstenares kijkt naar de esthetiek van archeologische opgravingen en de herinneringen die deze objecten met zich meedragen. Ze is geïnteresseerd in het idee om objecten uit het verleden op te graven om fictieve scenario’s te verkennen. Het resultaat werd getoond in de tentoonstelling Reading your notes in the strata in Galerie AdK te Amsterdam.

Reading your notes in the strata is een duotentoonstelling waarin Elena Giolo en Laura Malpique onderzoeken welke toekomstige resten wij achter zullen laten in het landschap. Het thema sluit bij Elena’s werk aan door haar onderzoek naar mythen, wetenschap en antropologie. In dit werk stelt ze zich voor hoe de overblijfselen van onze botten op aarde in de loop van de tijd fossielen zullen worden. Laura Malpique richt zich op de domesticatie van landschappen, materialen en mensen, ideeën die ze relateert aan de ontwikkeling van levensstijl en cultuur. Ze romantiseert over mogelijke lagen die aanwijzingen zouden geven voor de constructie van ruimte en de identiteit van de moderne mens. Elena en Laura kijken met verschillende standpunten naar de menselijke gevolgen in het landschap. In hun beelden tonen zij hun visie op toekomstscenario’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *