Categorieën
film

Who’s Dad?!

Who’s Dad?! is een korte fictie film geïnspireerd op de verhalen van vier jonge vrouwen in de stad, zij schrijven samen met filmmaker Roxanne Stam het scenario en zullen vervolgens de hoofdrollen vertolken in deze film waarin Milany (18) voor het eerst met haar biologische vader wordt geconfronteerd, gesteund door haar vriendinnen.

Filmmaker Roxanne Stam is studeerde in 2012 af aan de Theaterschool.

Ze werkte vervolgens voor Toneelgroep Amsterdam (ITA), Jeugdtheaterschool Zuidoost, Hofplein Rotterdam en de AHK. Niet lang na haar afstuderen belandde ze als spel coach en regieassistent op tal van filmsets, waaronder die van A’dam – E.V.A. III, KLEM, Penoza: the final chapter, Heirs of the Night en I Don’t Wanna Dance. Recent assisteerde ze Steve McQueen (Hunger, 12 Years a Slave) tijdens de post-productie van Small Axe en werkte ze als researcher voor McQueen’s documentaire De Bezette Stad.

Inmiddels timmert Roxanne zelf aan de weg als scenarist en regisseur. In 2019 maakte ze haar korte film Bullshit en in 2021 DIENSTMEID #2. Haar eigen werk kenmerkt zich door een onmiskenbare female gaze, sterk acteerwerk en veel aandacht voor het production design.

Foto’s: Seretse Fulani

Van links naar rechts: Demi van der Kust, Rujayna Wolf, Roxanne Stam, Abenaa Bafour.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *