Categorieën
beeldende kunst

Lucia Luptáková

Lucia Luptáková heeft een ontwikkelbijdrage gekregen voor het project In Seclusion. Contemporary hide-outs.

Lucia onderzoekt een fenomeen van het coronatijdperk en brengt het in kaart. Haar project geeft een inkijkje in het privédomein, waarbij bewondering voor het menselijke vermogen om creatief om te gaan met beperkte ruimte centraal staat. Ze is gefascineerd door de geïmproviseerde toevluchtsoorden die mensen thuis in lockdown hebben ingericht vanuit de behoefte aan een eigen plek. Door de gedeelde kwetsbaarheid en de overeenkomsten in ieders zoektocht naar comfort en geborgenheid appelleert het project aan een gevoel van saamhorigheid en overbrugt het de huidige gedwongen afstand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *